Puppycoaching “on demand”

Je hebt een pup en wilt nu zo snel mogelijk op les. Logisch want op het moment dat het kleintje bij je thuis komt begint de opvoeding. Je begint meteen je pup zindelijk te maken en laat hem/haar wennen aan de bench en aan het nieuwe riempje. En jongens dat valt niet mee! Jouw kleine schattige pup loopt helemaal niet netjes mee, zet een keel op wanneer je hem/haar liefdevol in de nieuwe bench zet en plast en poept vrolijk je huis onder.

Een beetje hulp in deze periode kan geen kwaad. Je kan je opgeven voor een puppycursus bij jou in de buurt. Je pup leert daar aan de riem te lopen en op commando te komen, zitten, liggen en blijven. Je pup leert door het spelen met andere puppy’s, hoe zich sociaal naar andere honden te gedragen. Van je instructeur mag je zeker tips betreffende de opvoeding verwachten. De lessen zijn over het algemeen vooral praktijk gericht.

"Privé puppycoaching on-demand"

Een andere mogelijkheid is om een afspraak bij je thuis te maken, voor coaching exclusief voor jou. Je leert wat voor jou belangrijk is speciaal in jouw situatie en voor jouw pup. Je kiest zelf wat je wilt leren en wanneer. Je hoeft niet op een tijd die voor jou eigenlijk heel onhandig is op een koud modderig veldje te staan. Ik kom bij je thuis en leer je persoonlijk hoe je de opvoeding van je pup aanpakt. Ik leer je hoe je je pup zindelijk kunt maken en aan de bench kan laten wennen. En hoe je hem leert netjes met je mee te lopen aan de riem. Ik leer je hoe je pup leert komen, zitten en liggen. Ik vertel je hoe je ongewenst gedrag kunt voorkomen en hoe straffen en belonen werkt. Ik vertel je alles wat je weten wilt over gezondheid, voeding en beweging van je hond. Ik heb tips voor een goede socialisatie.

"Puppycoaching samen met het gezin, gewoon bij jou thuis!"

Ik betrek graag het hele gezin bij de les. Het is voor de pup belangrijk dat het hele gezin op één lijn zit bij de opvoeding. Ouders zijn natuurlijk de baas en bepalen wat wel en niet mag maar ook de kinderen kunnen hun steentje bijdragen. Afhankelijk van hun leeftijd kunnen ze verschillende activiteiten met de pup ondernemen.

Hoe werkt het? Je belt mij voor een afspraak, ik breng je 3 huisbezoeken, de eerste twee met een week tussentijd en het laatste bezoek met twee weken tussentijd. Een huisbezoek duurt ongeveer 1 ½ uur. Daarnaast krijg je telefonische ondersteuning zo vaak als dat gewenst is. Ik begeleid je bij de oefeningen die je met je hond wilt gaan doen (volg-zit-af-blijf). Je gaat die de komende tijd vervolgens zelf oefenen.


Neem nu contact op voor meer informatie, of om een afspraak te maken!

© 2017 Karin Wentink Hondenopvoeding / Images: stock.adobe.com