Voorkom een miskoop!

Het klinkt hard om je hond een miskoop te noemen, toch gebeurt dit met regelmaat. Honden worden in een opwelling gekocht of gekozen vanwege hun snoezige uiterlijk. Of je kent iemand met net zo’n hond en die luistert wel heel goed.

Groot is het verdriet voor hond en mens wanneer blijkt dat het gewoon niet lukt.

Met zijn guitige snuitje heeft elke hond ook een temperament en karakter. Verder kost het opvoeden van een pup of herplaatste hond (veel) tijd en energie. Veel eigenaren hebben zich dat vooraf niet goed gerealiseerd. Bespreek daarom voor je tot aanschaf van een hond overgaat je wensen met iemand die je daarover kan adviseren.

"Er zijn honderden hondenrassen, maar welke past bij jou? Laat je goed adviseren!

Informatie over het ras of de kruising (bij een kruising kom je meestal eigenschappen van meerdere rassen tegen) welke jij leuk vindt kan je vinden op de site van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied Nederland (www.houdenvanhonden.nl). Je vindt daar o.a. de adressen van rasverenigingen en de tentoonstellingsagenda. Ga eens kijken en pak die telefoon en bel naar een secretariaat en stel vragen. Praat met kenners van zo’n ras. Vraag naar karakter, gezondheid, verzorging, hoeveel beweging hij nodig heeft enz. Durf toe te geven dat een bepaalde hond voor jou misschien minder geschikt is en kijk verder. We kennen in Nederland zo’n 400 hondenrassen en heel veel kruisingen daarvan, daar is mogelijk een ras bij dat veel beter geschikt is voor jou. Bij de boekhandel vind je kynologische tijdschriften als “onze Hond”, de “Hondenwereld” en andere bladen met veel ras informatie, een leuke site is www.licg.nl over houden van huisdieren.

"Neem vrijblijvend contact op voor advies"

Je kunt mij ook benaderen voor advies. Een vrijblijvend telefoontje kan al helpen bij het nemen van een beslissing. Wanneer je behoefte hebt aan meer en uitgebreider advies en voorlichting over wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een hond, kan ik ook een afspraak bij je thuis maken. Daar zijn wel kosten aan verbonden.


Neem nu contact op voor meer informatie, of om een afspraak te maken!

© 2017 Karin Wentink Hondenopvoeding / Images: stock.adobe.com